Wednesday, January 20, 2010

AccideNt

Ini citer actually dah agak basi skit...kejadian berlaku pada hari sabtu lepas...utk makluman semua my D*@ 1882 dah kuar last wednesday..so kami wat solat hajat kecik2 aja..mlm khamis...so mama pun so excited nak test power my city..so..satu keputusan telah di buat utk drive to kuantan ptg jumaat with my dear city...huh..suka sungguh hati ini dapat pi kuantan ngn city...terasa lain bangat berbanding viva...soooo different...itu belum CRV (in future...aku aim yg itu plak)..maybe next 10 years....wakakkaka...

ok, kita smbg citer plak..aku sampai kuantan lbh kurang kul 9.30 mlm...ptg tu husband main golf kat kemaman..aku target nak jumpa husband kat kemaman around 8 pm..tapi apakan daya..jalan jam giler kat bndr trengganu..so terlewat sampai..kami just jumpa kat area cherating..coz husband berhenti mkn kat kwsan tu ngn member2 dia...sampai pun dah lewat, lbh kurang 9 pm lebih....

sampai je umah..layan mega movie at tv3....tapi tak abis pun...masuk tidor awal...sbb nak bgn awal coz hubby nak pi main golf kat bandar bukit besi, trengganu...so kena bgn awal pagi..coz aim sampai sana kul 8 pg...nak main golf kena main waktu pagi (plak tu ambik yg 18 lubang).....so kami bertolak dlm kul 7 am lbh pada keesokkan harinya....ngn my new city le...kui kui kui.....sampai je sana..hubby n the gengs pi daftar..so mama tggu je le..mula tu kawan dia bg cadangan suh kami pi lepak2 kat taman rekreasi kat kwsan tu gak..dia takut kami kebosanan tgk depa main..tapi mama mcm terasa nak ikut..so depa dptkan 4 bijik club car..satu bijik tu mama yg drive..bg org yg tak expert drive..buruk le akibatnya...tak reti nak control club car tu..sebenarnya, kalo ikutkan function dia..sooo simple...tapi sebabnya jalan kwsan golf tu ada bukit2 yg rendah2 je..tapi disebabkan aku yg tak reti handle club car tu...masa turun cerun..aku tak brek sekuat hati...jawabnya..terbabas le..apalagi..terbabas le club car tu..hampir2 masuk tasik..nasib baik ada pokok...kalo tak..jwabnya adik aku masuk tasik le..kui kui kui...aku plak jatuh tergeser kat jln tar...luka gak le kat kaki n siku..nasib baik pakai jeans...kalo pakai skirt..maunya terselak abis..satu lagi nasib baik..hazim dipegang oleh ayahnya..kalo le adik aku yg pegang, sudah pasti tercampak entah kemana2..tak dpt nak aku bayangkan kalo hazim tercampak..huhuhu...malu mmg tak terkata le..kelakar pun ada gak...tapi yg bagusnya...hubby abik EL hari isnin...coz nak htr aku balik...dapat le hubby weekend 3 hari gara-gara club car accident...hehehehe...

p/s: nnti aku upload gmbor ye..bkn gmbor eksiden ye...hanya gmbor aku ngn hazim....

6 comments:

  1. Fuuh..ingatkan city baru tu yg accident..rupenye accident club car..hehehe..

    nway, nasib baik tkde pape. seriau jugak klu membayangkan club car tu terjunam dlm tasik..

    ReplyDelete
  2. Kasik tangkap gambar sikit city baru itu! Hehehe.. Eh, bukan ko kate tak leh amik keta hari Rabu ke?

    ReplyDelete
  3. lily: itu le pasal..kalo le city yg eksiden..mmg aku nangis 10 hari 10 mlm le...hope..keta tu free accident le mcm viva..

    farina: nnti aku ber'posing' ngn city ye..tapi nnti org tgk aku mcm jakun le plak..pasal hari rabu tu, mak aku mmg tak kasi ambik hari rabu..tapo bapak aku so xcited plak..aku normal je..hope takde pe2 le ngn city aku tu...

    ReplyDelete
  4. fuh ingatkan city tu yg xcident.. rupa2nye buggy. hihihi nasib baik tak masuk tasik kan.. kalau tak pasti haru...

    ReplyDelete
  5. la ingatkan xcident ngan kete city baru tu..suka la tu..patut la penyakit 'm' datang sebab kete baru dapat..

    nak ketawa baca cite ko ni..klu aku,tak sakit pun wat2 sakit supaya cpver malu..hiiihiii

    ReplyDelete
  6. BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

    WHEN: 27th & 28th February 2010
    WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
    HOW MUCH: RM500

    **CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
    **LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
    **GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

    LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
    REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

    ................................................................................
    PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

    Harga asal : RM200/person
    Harga Promotion (30% less) : RM140

    Package includes:
    - 1 A4 size picture
    - 3 4R pictures
    - Free 1x makeup by Eyra Rizal
    ** including shawl styling
    ** including hair styling/ simple hairdo
    - Free Cd memory

    ** add on: Makeup changing RM40/per makeup
    ** add on: 1 A4 size picture RM10
    ** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

    > 10 pictures will be shooting for each person
    > limited up to 10 people only
    > booking RM50 only


    WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
    WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
    TIME: 10:30AM (makeup starts)
    LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


    WWW.EYRARIZAL.COM
    0162128740
    FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

    ReplyDelete