Tuesday, April 21, 2009

tag: gmbr hari pertama


1. Letakkan gambar anak yg baru lahir..Gambar kalau boleh mestilah yg masih dalam wad maknanya gambar anak hari yg PERTAMA

2.Letakkan butir ini:

* Nama anak:

Tengku Amirul Hazim (Amirul= pemimpin, Hazim= bijaksana)


* Panggilan:

hazim/azim


* Jantina:

Lelaki


* Tarikh lahir:

16 Sept 2008 jam 4.35 ptg (overdue 8 hari, then terpaksa admit on 15 sept n induce)


* Tempat lahir:

Hospital Angkatan Tentera TLDM Lumut


* Berat sewaktu lahir:

3.8 kg...


* Cara kelahiran:

Secara Normal tapi telah dipaksa..mama punya due 7 sept 2008, tapi disebabkan hazim terlalu sonok duk dlm rahim mama ni..dah sampai terlebih 8 hari..akhirnya nurse pun mtk mama admit on 15 sept 08, mama ni excited le pi hosptal pg tu..bgn lbh kurang pkl 6 pg..kononnya nak sampai awal..sbb nurse bgtau before 7.30 am..then mama pun excited le nak menyerah diri..huhuhu (time tu tak tau lg betapa sakitnya sakit bersalin paksa ni)...hahahaha....alih-alih..slps 2 kali masuk ubat tablet..tak mau kuar gak..then continue with ubat cecair lak (doc dah target mama tuk operation kalo jln tak bukak lg)..akhirnya mama selamat lahirkan baby boy..hazim..alhamdulillah....


3. Harapan ibu pada anak ni. Jadi ape besar nanti n KENAPA?

mama berharap hazim akan menjadi seorang anak yang soleh..taat pada suruhan Allah SWT, hormat pada mama n ku..rajin bersolat..tak tggl puasa..rajin blajar..n jgn ponteng sekolah bila dah besar nnti..heeee...(rajin pi sekolah, mama nak htr hazim pi sklh cina nnti for future sake)...then harapan bila dah besar nnti mama harap hazim jd seorang doktor (coz mama doktor haiwan) or pilot/engineer (military)(mcm ku engineer officer kat TLDM)...heeeee..AMIN..INSYA-ALLAH....

4. mama nak tag mama zara n mama syafi (kwn blog mama yg baru)...sila2 le rajinkan diri anda ye...

3 comments:

  1. isk..kena tagla..

    nanti cari2 gmbar dulu br kite buat yek..hehehe..

    p/s: YA!!!bersalin induce mmg sakit giler..!!huhuhu..

    ReplyDelete
  2. p/s: lps ni jgn menyerah diri kat nurse2 tu..huh!! sakitnya..hanya Allah SWT je yang tau..hee..tp alhamdulillah semuanya selamat...

    ReplyDelete